Συντήρηση Κλιματισμού

  1. Αρχική
  2. Συντήρηση Κλιματισμού

Η συντήρηση της εγκατάστασης κλιματισμού αποτρέπει την υπερβολική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από τα κλιματιστικά μηχανήματα, και συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση της πιθανότητας φθοράς των κλιματιστικών μηχανημάτων. Στόχος της συντήρησης των κλιματιστικών είναι η καλή λειτουργία του, η πρόληψη βλαβών και και η πιθανή αντικατάσταση εξαρτημάτων πριν αυτά αστοχήσουν.

Η συντήρηση της εγκατάστασης κλιματισμού είναι μία από τις εργασίες που πρέπει να γίνονται τακτικά.

Σε οικιακούς χώρους, συνίσταται η συντήρηση των κλιματιστικών μηχανημάτων να γίνεται τουλάχιστον ετήσια, και κατά προτίμηση δύο φορές το χρόνο- την άνοιξη και το φθινόπωρο. Σε επαγγελματικούς χώρους, η συντήρηση των κλιματιστικών μηχανημάτων πρέπει να γίνεται πιο συχνά λόγω των αυξημένων αναγκών του χώρου. Σε ένα χώρο παραγωγής τροφίμων. για παράδειγμα, θα πρέπει να συμβαίνει το πολύ ανά δύο ή τρεις μήνες.

Πολύ συχνή είναι η περίπτωση όπου τα συστήματα κλιματισμού δεν έχουν συντηρηθεί για διάστημα μεγαλύτερο του προβλεπόμενου. Αποτέλεσμα είναι η συγκέντρωση βλαβερών μικροοργανισμών στα φίλτρα και στο στοιχείο, που βρίσκεται στον κτιριακό χώρο-εξατμιστή της μονάδας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τόσο την πιθανή μετάδοση ασθενειών στον άνθρωπο, την αυξημένη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και την αύξηση της πιθανότητας βλαβών.

Στη Best Service, πραγματοποιούμε συντήρηση κλιματιστικών μηχανημάτων σε οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους. Πραγματοποιούμε:

Συντήρηση εσωτερικών κλιματιστικών μηχανημάτων: κασέτες ψευδοροφής, κλιματιστικά χωριζόμενου τύπου- split units, κλιματιστικά μηχανήματα οροφής- δαπέδου, ντουλάπες κλιματισμού

Έλεγχο σωληνώσεων ψυκτικού ρευστού (φρέον) ή κρύου νερού (chilled water)

Συντήρηση εξωτερικών κλιματιστικών μηχανημάτων (κεντρικές κλιματισικές μονάδες- AHU, VRV, αντλίες θερμότητας, ψύκτες νερού- chillers)

Έλεγχο- καθαρισμό αεραγωγών

Η συντήρηση των κλιματιστικών μηχανημάτων πρέπει να περιλαμβάνει:

Καθαρισμό των φίλτρων της εσωτερικής μονάδας

Καθαρισμό ανεμιστήρα εσωτερικού μηχανήματος

Καθαρισμό εξωτερικής μονάδας με χημικό

Λίπανση του μοτέρ του εξωτερικού ανεμιστήρα

Έλεγχο πιέσεων ψυκτικού ρευστού-φρέον

Έλεγχο και σύσφιξη καλωδιώσεων

Καθαρισμό του εσωτερικού στοιχείου

Χημικό καθαρισμό στα εσωτερικά καπάκια του μηχανήματος (μάσκα)

Καθαρισμό εξωτερικού ανεμιστήρα με χημικό

Έλεγχο και καθαρισμό των συμπυκνωμάτων του μηχανήματος (αποχέτευση και λεκανάκι εκρροής)

Αμπερομέτρηση μηχανήματος

Έλεγχο για διαρροή ψυκτικού ρευστού-φρέον

Στη Best Service εξυπηρετούμε τις ανάγκες κάθε κτιριακού χώρου από τη μελέτη- κατασκευή της εγκατάστασης κλιματισμού μέχρι την προληπτική συντήρηση των κλιματιστικών μηχανημάτων, και την επισκευή τους.

Τη συντήρηση των κλιματιστικών μηχανημάτων αναλαμβάνουν μόνο αδειούχοι πιστοποιημένοι ψυκτικοί που κατέχουν άδεια χρήσης φθοριούχων αερίων, από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, σας παρέχουμε πιστοποιητικό συντήρησης και καλής λειτουργίας του κλιματισμού, το οποίο πιστοποιεί την ποιότητα της εργασίας μας, και την ποιότητα του αέρα του χώρου σας.

Η ποιότητα της εργασίας μας είναι ο πρωταρχικός μας στόχος. Η πολυετής εμπειρία μας είναι εγγύηση για το αποτέλεσμα.

Καλέστε μας σήμερα, να μιλήσουμε για τις ανάγκες του κτιρίου σας, και τη συντήρηση των κλιματιστικών μηχανημάτων του. Εξυπηρετούμε εντός ολίγων μόνο ωρών.

ή καλέστε στο τηλέφωνο 210 201 8662

Εξυπηρετούμενοι χώροι

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh
euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

Μενού