fbpx

Ανακαίνιση Mπάνιου

 1. Αρχική
 2. Ανακαίνιση Mπάνιου

Η ανακαίνιση μπάνιου, εκτός από την ανανέωση του χώρου σε αισθητικό επίπεδο, αναβαθμίζει και τη λειτουργικότητα του. Την ίδια στιγμή, μια επιτυχημένη ανακαίνιση μπορεί να αυξήσει την αξία του ακινήτου, ιδιαίτερα αν πρόκειται να καταχωρηθεί για μίσθωση ή πώληση.

Σημάδια που δείχνουν ότι είναι απαραίτητη η ανακαίνιση μπάνιου

Τα σημάδια που δείχνουν ότι η ανακαίνιση του μπάνιου είναι απαραίτητη είναι τα εξής:

Διακόσμηση παλαιού τύπου 

Έλλειψη λειτουργικότητας

Ορατές ζημιές (διαρροές, δυσοσμία, υγρασία)

Κακός φωτισμός 

Έλλειψη αποθηκευτικών χώρων 

Τι περιλαμβάνει μια ανακαίνιση μπάνιου

Μια ανακαίνιση μπάνιου χωρίζεται σε μερική και ολική. Η ολική ανακαίνιση μπάνιου αποτελεί τη διενέργεια όλων των εργασιών που απαιτούνται για τη συνολική μεταμόρφωση του χώρου. Σε αυτές ανήκουν:

Όσον αφορά το κομμάτι της μερικής ανακαίνισης μπάνιου, περιλαμβάνει ένα μόνο μέρος των εργασιών. Το είδος της ανακαίνισης εξαρτάται από την κατάσταση του μπάνιου, καθώς και τους λόγους που πραγματοποιείται μια ανακαίνιση.

Τι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πριν από οποιαδήποτε εργασία ανακαίνισης;

Πριν από οποιαδήποτε εργασία ανακαίνισης, είναι εξαιρετικά σημαντικό να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος των υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων για πιθανή αντικατάσταση ή επιδιορθώσεις. Σε περίπτωση μάλιστα που ο χώρος είναι παλιός, αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς η οποιαδήποτε επιδιόρθωση έπειτα από την ανακαίνιση μπορεί να γίνει ιδιαίτερα κοστοβόρα, και να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα των εργασιών.

Κάθε πότε είναι απαραίτητη η ανακαίνιση του μπάνιου;

Ο γενικότερος κανόνας αναφέρει πως η ανακαίνιση μπάνιου κάθε 10 περίπου χρόνια προσφέρει έναν λειτουργικό χώρο τόσο για οικιακή, όσο και για επαγγελματική χρήση. Ωστόσο, η τοποθέτηση νέων, πιο ανθεκτικών υλικών ενισχύουν τη διάρκεια ζωής του μπάνιου και παρατείνουν το απαραίτητο διάστημα για ανακαίνιση.Οι παράγοντες που επηρεάζουν το απαιτούμενο διάστημα περιλαμβάνουν: 

 • Επιλογή υλικών: Τα νέα υλικά που χρησιμοποιούνται στο μπάνιο έχουν βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου, και πλέον αποτελούν πιο γερές επιλογές, οι οποίες παρατείνουν την διάρκεια άριστης λειτουργίας του χώρου.
 • Βελτίωση της τεχνολογίας: Η χρήση της τεχνολογίας βελτιώνει αισθητικά, αλλά και λειτουργικά την κατάσταση του μπάνιου. Μάλιστα, μπορεί να λάβει πολλές μορφές, όπως τα συστήματα ντους, ή ακόμη και τα σετ επίπλων. 

Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε

Ειδικότητα μας στη Best Service αποτελούν οι εργασίες ανακαίνισης μπάνιου. Η ομάδα μας από έμπειρους μηχανικούς και τεχνίτες θα δημιουργήσουν έναν άρτιο και ολοκληρωμένο χώρο, πλήρως προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας. Πιο συγκεκριμένα, παρέχουμε υπηρεσίες:

 • Αυτοψία, καταγραφή και σχεδιασμό όλων των απαραίτητων εργασιών, με τη χρήση των κατάλληλων υλικών 
 • Σχεδιασμό και επιλογή σύγχρονων συστημάτων που θα δημιουργήσουν ένα οικολογικό περιβάλλον, με μειωμένα κόστη 
 • Έκδοση όλων των απαραίτητων σχετικών αδειών και πιστοποιητικών 
 • Έκδοση κοστολογίου και χρονοδιαγράμματος 
 • Επίβλεψη όλων των τεχνικών συνεργείων 
 • Σχεδιασμό και εγκατάσταση νέας ηλεκτρολογικής εγκατάστασης 
 • Σχεδιασμό και εγκατάσταση νέας υδραυλικής εγκατάστασης

Ποιο είναι το κόστος της ανακαίνισης μπάνιου;

Οι ειδικοί της ομάδας αναλαμβάνουν τον αρχικό σχεδιασμό της ανακαίνισης μπάνιου, εκτιμώντας την αρχική κατάσταση του χώρου, υπολογίζοντας όλες τις απαραίτητες εργασίες και προτείνοντας όλα τα απαραίτητα υλικά που θα ολοκληρώσουν την ανακαίνιση. Με τον τρόπο αυτό, εκδίδουμε από την αρχή ένα λεπτομερές κοστολόγιο εργασιών, χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις από μη υπολογισμένα κόστη.
Έπειτα από οποιαδήποτε εργασία μας, παρέχουμε πιστοποιητικό καλής λειτουργίας της συσκευής, ως ένδειξη της ποιότητας της λειτουργίας μας.

Ποιες εργασίες στο μπάνιο αυξάνουν την αξία του ακινήτου;

Η ανακαίνιση του μπάνιου όχι μόνο αναβαθμίζει τον χώρο αισθητικά και λειτουργικά, αλλά προσφέρει τη δυνατότητα πιο εύκολης πώλησης ή ενοικίασης, σε προνομιακή τιμή. Ωστόσο, μερικές αλλαγές συμβάλλουν στην καλύτερη αναβάθμιση και αύξηση της αξίας του χώρου. Αυτές περιλαμβάνουν: 

 • Αντικατάσταση ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων 
 • Αλλαγή δαπέδου 
 • Αντικατάσταση επίπλων μπάνιου και ειδών υγιεινής 
 • Αλλαγή ντουζιέρας ή μπανιέρας 
 • Προσθήκη φωτισμού 

Ποια είναι η διάρκεια μιας ανακαίνισης μπάνιου;

Η διάρκεια μιας ανακαίνισης μπάνιου εξαρτάται από το είδος των εργασιών που πρόκειται να πραγματοποιηθούν καθώς και τις ιδιαίτερες ανάγκες του χώρου. Έτσι, η διάρκεια μιας ανακαίνισης μπάνιου εκτιμάται από λίγες ημέρες έως και λίγες εβδομάδες.
Έπειτα από οποιαδήποτε εργασία μας, παρέχουμε πιστοποιητικό καλής λειτουργίας της συσκευής, ως ένδειξη της ποιότητας της λειτουργίας μας.

Ανακαίνιση επαγγελματικού μπάνιου

Σε περίπτωση που πρόκειται για την ανακαίνιση μπάνιου οποιασδήποτε επιχείρησης, η άψογη λειτουργία του και η ικανοποίηση των πελατών είναι ιδιαίτερα απαραίτητη. Πριν ξεκινήσετε την ανακαίνιση, θα πρέπει να είστε βέβαιοι ότι έχετε επιλέξει τους κατάλληλους συνεργάτες που θα μετατρέψουν το χώρο σας σε ένα άρτιο αισθητικά και λειτουργικά περιβάλλον, τόσο για τους πελάτες, όσο και για τους υπαλλήλους σας.

Ποια οφέλη προσφέρει η smart home τεχνολογία στο μπάνιο;

Τα τελευταία χρόνια, η smart home τεχνολογία έχει κάνει την εμφάνιση της σε πολλούς οικιακούς και επιχειρηματικούς χώρους. Πρόκειται για τη σύνδεση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης με κάποια ηλεκτρονική συσκευή, όπως για παράδειγμα το smartphone ή το tablet. Η σύνδεση αυτή επιτρέπει την δυνατότητα ελέγχου της κάθε συσκευής, σε οποιοδήποτε σημείο και αν βρίσκεστε. 

Όσον αφορά τον χώρο του μπάνιου, μπορεί κανείς να ανάβει θερμοσίφωνα πριν φτάσει στο σπίτι, ώστε να υπάρχει ζεστό νερό με την άφιξη του, να ελέγχει ότι είναι κλειστός, ή να τον απενεργοποιεί σε περίπτωση που τον έχει ξεχάσει. Επιπλέον, θα μπορεί να ελέγχει αν κάποια συσκευή ή εγκατάσταση είναι κλειστή όσο λείπει. Με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και αποτροπή διαφόρων κινδύνων που μπορεί να προκύψουν. 

Γιατί να μας εμπιστευτείτε

Στη Best Service είμαστε στο πλευρό κάθε επιχειρηματία, προσφέροντας τις πιο σύγχρονες και αποδοτικές λύσεις. Χάρη στην τεχνολογία, την τεχνογνωσία και τον άρτιο εξοπλισμό που παρέχουμε, έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών μας από το 1983. Μαζί μας μπορείτε να είστε βέβαιοι για τη δημιουργία ενός άρτιου και ολοκληρωμένου χώρου που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες σας.

Μενού