fbpx

Εγκαταστάσεις Κλιματισμού

 1. Αρχική
 2. Εγκαταστάσεις Κλιματισμού

Μία από τις πιο σημαντικές ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις τόσο σε οικιακούς, όσο και σε επαγγελματικούς χώρους, είναι τα συστήματα κλιματισμού.

Είτε προορίζεται για θέρμανση είτε για ψύξη, το κάθε σύστημα κλιματισμού οφείλει να ανταποκρίνεται σε κάποιες ανάγκες του κτιρίου που καθορίζονται από το είδος, το μέγεθος, τον προσανατολισμό και τα ανοίγματά του, τον αριθμό ατόμων που θα φιλοξενήσει, αλλά και τη δραστηριότητά τους.
Ειδικότερα για τα εσωτερικά μηχανήματα που θα τοποθετηθούν, όπως κασέτες, ντουλάπες κλιματισμού, μηχανήματα τύπου split ή fan coils, θα πρέπει να είναι σε απόλυτη ισορροπία με την τελική διαμόρφωση του χώρου.

Οι μηχανολόγοι και ψυκτικοί της Best Service αναλαμβάνουν την μελέτη, κατασκευή, επισκευή και συντήρηση κλιματιστικών μηχανημάτων κάθε τύπου, φροντίζοντας να δημιουργήσουν τις ιδανικές συνθήκες, ανάλογα με τις ανάγκες της κατοικίας σας ή του επαγγελματικού σας χώρου.

Συγκεκριμένα, η ομάδα μας αναλαμβάνει την μελέτη, εγκατάσταση, επισκευή και συντήρηση:

 • Αντλιών θερμότητας
 • Συστημάτων κεντρικού και ημικεντρικού κλιματισμού
 • Συστημάτων χωριζόμενου τύπου
Αντλια θερμότητας
Αντλια θερμότητας
αντλία θερμότητας
Ένας από τους σύγχρονους και οικονομικούς τρόπος ψύξης και θέρμανσης
Συστημάτων κεντρικού και ημικεντρικού κλιματισμού
Συστημάτων κεντρικού και ημικεντρικού κλιματισμού
κεντρικό ημικεντρικό σύστημα
Αφορά κυρίως επαγγελματικά συστήματα με αυξημένες ανάγκες
Συστημάτων χωριζόμενου τύπου
Συστημάτων χωριζόμενου τύπου
συστήματα χωριζόμενου τύπου
Κλασικά κλιματιστικά οικιακής χρήσης

Μελέτη Εγκατάστασης Κλιματισμού

Η μελέτη εγκατάστασης κλιματισμού στοχεύει στη ιδανική σχεδίαση ενός συστήματος κλιματισμού, ώστε να ικανοποιούνται οι απαιτήσεις θερμοκρασίας, υγρασίας, καθαρότητας και κυκλοφορίας του αέρα στο υπό μελέτη κτίριο. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μάλιστα επιτακτική η ανάγκη ενσωμάτωσης τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας και η επιλογή οικολογικά φιλικών μηχανημάτων. Επιπλέον, αποτελεί μέρος της οικοδομικής άδειας και κατατίθεται μαζί με τις υπόλοιπες ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες, επομένως πρόκειται για μία από τις πρώτες διαδικασίες για τον χώρο σας.

Οι μελέτες μας ακολουθούν τις προδιαγραφές που καθορίζονται από διεθνείς οργανισμούς όπως η CIBSE και η ASHRAE και ακολουθούν τις Τεχνικές Οδηγίες του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΟΤΕΕ), ενώ διεξάγονται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους και εργαλεία.

Συγκεκριμένα, οι εργασίες κατά τη μελέτη κλιματισμού περιλαμβάνουν ενδεικτικά:

 • Αυτοψία και έλεγχο του χώρου
 • Καταγραφή των αναγκών
 • Συνεργασία με τους υπόλοιπους μηχανικούς του έργου
 • Υπολογισμό των σωληνώσεων και των αεραγωγών
 • Μελέτη εφαρμογής για τον πλήρη σχεδιασμό των εγκαταστάσεων, με τη χρήση BIM
 • Επιλογή των κατάλληλων υλικών και μηχανημάτων

Έχει σημασία να επιλέξετε εξειδικευμένους συνεργάτες, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι μία λειτουργικά και ενεργειακά αποδοτική εγκατάσταση, χρησιμοποιώντας μόνο πιστοποιημένα και σύγχρονα μηχανήματα. Έτσι, θα πετύχετε μειωμένα κόστη στη λειτουργία της εγκατάστασης, αισθητική ισορροπία με το χώρο σας και τέλος, θα συμβάλετε σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Κατασκευή Εγκατάστασης Κλιματισμού

Περνώντας στο επόμενο βήμα, η καταρτισμένη ομάδα από αδειούχους ψυκτικούς της Best Service αναλαμβάνει την υλοποίηση της μελέτης, δηλαδή την ολοκληρωμένη εγκατάσταση των απαραίτητων μηχανημάτων στον χώρο σας.

Στόχος μας η ομαλή διαβίωση και η άνετη καθημερινότητα όλων των ανθρώπων που θα βρίσκονται στο εκάστοτε κτίριο, σύμφωνα πάντα με τις επίσημες οδηγίες.

Ενδεικτικά, οι εργασίες κατασκευής περιλαμβάνουν:

 • Εγκατάσταση εξωτερικών κλιματιστικών (κεντρικές κλιματιστικές μονάδες- ΚΚΜ/ AHU, VRV, αντλίες θερμότητας)
 • Εγκατάσταση εσωτερικών κλιματιστικών (κασέτες ψευδοροφής, κλιματιστικά χωριζόμενου τύπου- split units, κλιματιστικά μηχανήματα οροφής- δαπέδου, ντουλάπες κλιματισμού)
 • Εγκατάσταση σωληνώσεων (ψυκτικού ρευστού ή κρύου νερού)
 • Εγκατάσταση αεραγωγών και εξοπλισμού αεραγωγών (dampers, στοιχεία γραμμής, ανεμιστήρες γραμμής, ηχοπαγίδες)

Συντήρηση Κλιματιστικών

Η συντήρηση κλιματιστικών εγκαταστάσεων θα πρέπει υποχρεωτικά να ενταχθεί στην λίστα εργασιών που θα πρέπει να κάνετε, τουλάχιστον 1 φορά το χρόνο στην κατοικία σας και προτιμητέα 2 φορές τον χρόνο, δηλαδή κάθε φορά που αλλάζει η λειτουργία του κλιματιστικού – άνοιξη και φθινόπωρο.

 

Σε επαγγελματικούς χώρους, η ανάγκη συντήρησης των κλιματιστικών μηχανημάτων μπορεί να

είναι μηνιαία, τριμηνιαία ή εξαμηνιαία ανάλογα με τη χρήση του χώρου.

Χρήση κλιματιστικού για θέρμανση: Δείτε τι πρέπει να προσέξετε

Γιατι όμως είναι τόσο σημαντική η συντήρηση κλιματιστικού;

Κάποιοι από τους κυριότερους λόγους για να κλείσετε την επόμενή σας συντήρηση είναι σύμφωνα με την πολυετή εμπειρία μας:

 • Μπορείτε να προλάβετε σοβαρές ζημιές που θα σας κοστίσουν
 • Ελαχιστοποιείτε την κατανάλωση ενέργειας
 • Απομακρύνετε βακτήρια και μικροοργανισμούς
 • Εξασφαλίζετε μέγιστη απόδοση του μηχανήματος

Στην Best Service αναλαμβάνουμε την συντήρηση σε εγκαταστάσεις κλιματισμού οικιακών και επαγγελματικών χώρων, που περιλαμβάνει απαραίτητες εργασίες, όπως:

 • Καθαρισμό εσωτερικής μονάδας
 • Καθαρισμό εξωτερικής μονάδας
 • Χημικό καθαρισμό (εσωτερικής & εξωτερικής μονάδας)
 • Αμπερομέτρηση
 • Έλεγχο πιέσεων φρέον & έλεγχο διαρροών
 • Έλεγχο & σύσφιξη καλωδιώσεων

 

Να έχετε πάντα υπόψιν σας πως τη συντήρηση των κλιματιστικών μηχανημάτων πρέπει να αναλαμβάνουν μόνο αδειούχοι πιστοποιημένοι ψυκτικοί, που κατέχουν άδεια χρήσης φθοριούχων αερίων (F- Gas) από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χρησιμοποιούμε μόνο καινούργια ανταλλακτικά, ενώ η βέλτιστη λειτουργία των κλιματιστικών μηχανημάτων σας σημαίνει και μία ενεργειακά αναβαθμισμένη λειτουργία, αλλά και μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε επαγγελματικούς χώρους, παρέχουμε συμβόλαια συντήρησης κλιματιστικών μηχανημάτων όλων των τύπων, με γνώμονα τις δικές σας ανάγκες.

Επισκευή Κλιματιστικών

Τι συμβαίνει όμως όταν έχετε αρκετό καιρό να κάνετε συντήρηση και προκύπτει μία σοβαρή βλάβη;

Η ομάδα μας είναι εδώ για να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του κλιματιστικού σας, διορθώνοντας οποιαδήποτε βλάβη κι αν προκύψει.

Κάποιες πιθανές βλάβες που σημαίνουν ότι πρέπει να επέμβει άμεσα ένας ειδικός, είναι όταν:

 • Παρατηρείτε έντονο θόρυβο
 • Το κλιματιστικό δεν ξεκινάει
 • Υπάρχει διαρροή νερού
 • Ο αέρας δεν είναι τόσο ζεστός ή τόσο κρύος
 • Πέφτει η ασφάλεια

Δείτε τις πιο συχνές βλάβες κλιματιστικών

Είναι σημαντικό να επενδύσετε σε έναν έμπιστο και έμπειρο συνεργάτη για την ομαλή λειτουργία της επιχείρησής σας ή της κατοικίας σας και την άμεση ανταπόκριση, όποια στιγμή κι αν χρειαστεί, έχοντας το κεφάλι σας ήσυχο.

Η ομάδα μας, έχοντας πολυετή εμπειρία στο service κλιματιστικών μηχανημάτων, αναλαμβάνει

από τις πιο μικρές μέχρι και τις πιο σημαντικές βλάβες που θα προκύψουν, χρησιμοποιώντας καινούργια ανταλλακτικά τελευταίας τεχνολογίας και παρέχοντας εγγύηση εργασίας 3 μηνών, για να νιώθετε ασφάλεια και σιγουριά.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας καλέσετε κι εμείς θα σας εξυπηρετήσουμε εντός ολίγων ωρών.

Είπαν για εμάς

Μενού