fbpx

Η ανακαίνιση κουζίνας, εκτός από την αισθητική ανανέωση του χώρου, αυξάνει και τη λειτουργικότητα του. Σε περίπτωση που η ανακαίνιση είναι επιτυχημένη, αυξάνεται η αξία του ακινήτου, ιδιαίτερα αν πρόκειται να καταχωρηθεί για μίσθωση ή πώληση.

Σημάδια που δείχνουν ότι είναι απαραίτητη η ανακαίνιση κουζίνας

Ένα συχνό ερώτημα γύρω από την ανακαίνιση κουζίνας δεν είναι άλλο από το πότε είναι απαραίτητη. Εκτός από την αισθητική αλλαγή του χώρου, υπάρχουν και άλλοι, λειτουργικοί κυρίως παράγοντες που καθιστούν απαραίτητη την ανάγκη για ανακαίνιση.  Ανάμεσα σε αυτούς ανήκουν: 

 

 • Μειωμένοι αποθηκευτικοί χώροι: Οι ελάχιστοι αποθηκευτικοί χώροι μπορούν να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα σε μια κουζίνα. Η δημιουργία μιας κουζίνας σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα συμβάλλουν στην αξιοποίηση κάθε εκατοστού του χώρου, και συνεπώς, στην καλύτερη οργάνωση του. 
 • Μικρές επιφάνειες: Οι μικρές επιφάνειες πολλές φορές δημιουργούν προβλήματα στην άνετη προετοιμασία των γευμάτων. 
 • Λόγοι ασφάλειας: Η ασφάλεια είναι ένα από τα βασικότερα σημεία μιας ανακαίνισης. Σε περίπτωση που οι υδραυλικές ή οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις δε λειτουργούν σωστά, τα έπιπλα κουζίνας είναι παλιά και έτοιμα προς διάλυση, τότε η αντικατάσταση τους είναι απαραίτητη. 

Ποιες προϋποθέσεις ασφαλείας θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη;

Υπάρχουν μερικές προϋποθέσεις οι οποίες θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, για την ασφάλεια όλων όσων πρόκειται να χρησιμοποιήσουν την κουζίνα. Αυτές περιλαμβάνουν: 

 • Έπιπλα χωρίς αιχμηρές γωνίες: Οι αιχμηρές γωνίες μπορούν να προκαλέσουν ατυχήματα τόσο σε παιδιά, όσο και σε ενήλικες. Για τον λόγο αυτό, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη η τοποθέτηση επίπλων με στρογγυλές άκρες. 
 • Αντιπυρική προστασία: Η αντιπυρική προστασία είναι ιδιαίτερα σημαντική, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την κουζίνα. Η εγκατάσταση νέας ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, η οποία θα προστατεύσει την κουζίνα από βραχυκυκλώματα, καθώς και η τοποθέτηση ανιχνευτή καπνού αποτελούν σωτήριες επενδύσεις για κάθε χώρο. 
 • Κατάλληλος φωτισμός: Ο σωστός και επαρκής φωτισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός για μια κουζίνα. Ένα μόνο φωτιστικό δεν είναι επαρκές. Η ύπαρξη πολλών σποτ σε διαφορετικά σημεία, όπως πάνω από τον νεροχύτη, τις εστίες της κουζίνας, καθώς και κοντά στα ντουλάπια, φωτίζουν κάθε σημείο, χωρίς να ενισχύουν τον κίνδυνο ατυχημάτων. 

Τι περιλαμβάνει μια ανακαίνιση κουζίνας

Η ανακαίνιση κουζίνας χωρίζεται σε μερική και ολική. Η ολική ανακαίνιση κουζίνας περιλαμβάνει όλες τις εργασίες που απαιτούνται για τη συνολική μεταμόρφωση του χώρου, ακόμη και τις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. 

Όσον αφορά την μερική ανακαίνιση κουζίνας, περιλαμβάνει μόνο ένα τμήμα των εργασιών, όπως αλλαγή ντουλαπιών. Το είδος της ανακαίνισης εξαρτάται από την κατάσταση της κουζίνας, καθώς και τους λόγους διενέργειας της ανακαίνισης. 

Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε

Στη Best Service ειμαστε δίπλα σας στις εργασίες της ανακαίνισης της κουζίνας σας. Η ομάδα μας, που αποτελείται από έμπειρους μηχανικούς και τεχνίτες που θα δημιουργήσουν έναν άρτιο χώρο που είναι πλήρως προσαρμοσμένος στις ανάγκες σας. Πιο αναλυτικά, στις παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνονται: 

 • Αυτοψία, καταγραφή και σχεδιασμός των απαραίτητων εργασιών, με τη χρήση των κατάλληλων υλικών 
 • Σχεδιασμός και επιλογή σύγχρονων συστημάτων για τη δημιουργία ενός οικολογικού περιβάλλοντος με μειωμένα κόστη 
 • Έκδοση όλων των απαραίτητων πιστοποιητικών και αδειών 
 • Έκδοση κοστολογίου και σχεδιαγράμματος εργασιών 
 • Επίβλεψη και παρακολούθηση όλων των τεχνικών συνεργείων 
 • Σχεδιασμός και ηλεκτρολογική ανακαίνιση 
 • Σχεδιασμός και επισκευή υδραυλικής εγκατάστασης 
 • Smart home 

Πόσο κοστίζει μια ανακαίνιση κουζίνας;

Η ειδικοί της ομάδας μας αναλαμβάνουν έναν αρχικό σχεδιασμό της ανακαίνισης του χώρου της κουζίνας λαμβάνοντας υπόψη την αρχική κατάσταση του, υπολογίζοντας όλες τις απαραίτητες εργασίες και κάνοντας προτάσεις όλων των απαραίτητων υλικών για την ολοκλήρωση της ανακαίνισης. Με αυτό τον τρόπο, εκδίδεται ένα λεπτομερές κοστολόγιο εργασιών, χωρίς να υπάρξουν πρόσθετες επιβαρύνσεις από κόστη που δεν έχουν υπολογιστεί. 

Ποια είναι η διάρκεια μιας ανακαίνισης κουζίνας;

Η διάρκεια που έχει η ανακαίνιση μιας κουζίνας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το είδος των εργασιών, αλλά και τις ιδιαίτερες ανάγκες του χώρου. Για τον λόγο αυτό, η διάρκεια της ανακαίνισης εκτιμάται από λίγες ημέρες έως και μήνα. 

Ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου κουζίνας

Σε περίπτωση που πρόκειται για την ανακαίνιση της κουζίνας οποιασδήποτε επιχείρησης, είναι ιδιαίτερα σημαντική η άψογη λειτουργία της, καθώς και η μέγιστη λειτουργικότητα για την εύκολη διεκπεραίωση των εργασιών. Πριν ξεκινήσουν οι εργασίες της ανακαίνισης, θα πρέπει να είστε βέβαιοι ότι έχετε επιλέξει τους κατάλληλους συνεργάτες που θα μετατρέψουν τον χώρο σε ένα άρτιο λειτουργικά περιβάλλον, που θα εξασφαλίσει την εύκολη και άνετη εργασία των υπαλλήλων, καθώς και τα καλύτερα αποτελέσματα για τους πελάτες σας. 

Ποιες είναι οι αλλαγές που αυξάνουν την αξία της κουζίνας;

Η ανακαίνιση κουζίνας αυξάνει την αξία του ακινήτου. Εκτός από το γεγονός ότι βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, σε περίπτωση πώλησης ή ενοικίασης της κουζίνας, οι αγοραστές ή οι ενοικιαστές είναι περισσότερο πρόθυμοι για αγορά ή ενοικίαση, ακόμη και σε καλύτερη τιμή σε περίπτωση που παρατηρήσουν λειτουργικές βελτιώσεις στον χώρο. Μερικές αλλαγές περιλαμβάνουν: 

 • Αναδιαμόρφωση ντουλαπιών κουζίνας 
 • Αναβάθμιση πάγκων κουζίνας και άλλων επιφανειών 
 • Τοποθέτηση νέων μοντέρνων πλακιδίων 
 • Επένδυση σε νέες ηλεκτρικές συσκευές 
 • Αναβάθμιση του τεχνητού φωτισμού της κουζίνας 
 • Νέος νεροχύτης και βρύση κουζίνας 
 • Ενεργειακή αναβάθμιση 

Ποια οφέλη μπορεί να παρουσιάσει η τοποθέτηση smart home τεχνολογίας;

Όλο και πιο συχνά ακούμε για την τοποθέτηση smart home τεχνολογίας σε κάποιο χώρο. Η τοποθέτηση smart home τεχνολογίας συμβάλλει στην σύνδεση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης με την ηλεκτρονική συσκευή σας, όπως το κινητό ή το tablet. Με αυτό τον τρόπο, δίνεται η δυνατότητα του ελέγχου της κατανάλωσης οποιασδήποτε συσκευής, οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε. 

Όσον αφορά την κουζίνα, θα μπορείτε να ελέγχετε για τη λειτουργία οποιασδήποτε συσκευής, καθώς και την απενεργοποίηση της σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει κάποια συσκευή ανοιχτή. Έτσι, ο κίνδυνος πυρκαγιάς εκμηδενίζεται.

Γιατί να μας εμπιστευτείτε

Στη Best Service βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε ιδιώτη και επιχειρηματία, προσφέροντας τις πιο σύγχρονες και αποδοτικές λύσεις για την οικία ή την επιχείρηση του. Χάρη στην τεχνολογία, την τεχνογνωσία και τον άρτιο εξοπλισμό μας, βρισκόμαστε δίπλα σας από το 1983. Μαζί μας μπορείτε να είστε βέβαιοι για τη δημιουργία ενός άρτιου χώρου ο οποίος θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. 

Καλέστε μας στο τηλέφωνο 2102018662 ή επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σχετικής φόρμας. 

Μενού