fbpx

Ηλεκτρολογική ανακαίνιση: Τι περιλαμβάνει και ποια τα πλεονεκτήματά της

Μία από τις βασικότερες εργασίες που πρέπει να γίνονται σε ένα σπίτι, όταν αυτό είναι αρκετά παλιό, είναι η ηλεκτρολογική ανακαίνιση. Η ανακαίνιση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων μπορεί να γίνει αυτόνομα ή κατά τη συνολική ανακαίνιση του σπιτιού.

Πρόκειται για εργασίες, οι οποίες όχι μόνο βελτιώνουν την καθημερινότητά μας, αλλά και έχουν άμεση σχέση με την ασφάλεια μέσα στο σπίτι. Η ηλεκτρολογική ανακαίνιση αποτελείται από διάφορα επιμέρους βήματα, καθένα εκ των οποίων έχει εξαιρετικά σημαντικά πλεονεκτήματα.

Νέα εγκατάσταση ηλεκτρολογικού πίνακα

συντηρηση ηλεκτρολογικού πίνακα

Ένας σύγχρονος ηλεκτρολογικός πίνακας έχει ισχυρή παροχή, πολλές γραμμές ανάλογα με τις διαφορετικές ανάγκες του σπιτιού και σωστά μοιρασμένα φορτία. Για παράδειγμα, θα πρέπει να βρίσκεται σε διαφορετική γραμμή η κουζίνα από τον θερμοσίφωνα, καθώς και οι δύο συσκευές καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα ρεύματος.

Αν ο ηλεκτρολογικός πίνακας είναι παλιός, τότε θα πρέπει να γίνει εγκατάσταση καινούριου, ώστε να υπάρχουν πολλές διαφορετικές γραμμές και καμία να μην υπερφορτώνεται. Έτσι, δεν θα υπάρχει ο κίνδυνος να καεί κάποιο καλώδιο ούτε να πέφτει συνεχώς  η ασφάλεια, επειδή δεν μπορεί να σηκώσει τη χρήση που κάνετε στη γραμμή.

Επιπλέον, ο νέος ηλεκτρολογικός πίνακας καθίσταται απαραίτητος, αν ο παλιός δεν έχει ρελέ διαρροής. Το ρελέ ή αλλιώς ο αντιηλεκτροπληξιακός διακόπτης ρίχνει αμέσως το ρεύμα σε περίπτωση βραχυκυκλώματος ή διαρροής σε οποιαδήποτε γραμμή. Πρόκειται για την πιο αποτελεσματική και σημαντική προστασία ενάντια στον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας, η οποία δεν υπήρχε σε παλιούς πίνακες.

Αντικατάσταση καλωδιώσεων

αντικατάσταση καλωδιώσεων

Η αντικατάσταση των καλωδιώσεων απαιτεί μερεμέτια στους τοίχους, αφού μέσα εκεί βρίσκονται τα καλώδια, όμως συχνά είναι η μόνη λύση. Αν το σπίτι είναι πολύ παλιό, η φθορά των καλωδίων είναι δεδομένη και αυτό σημαίνει ότι σύντομα μπορεί κάποιο καλώδιο να καεί και να προκαλέσει εκτεταμένη βλάβη στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

Βεβαίως, η αντικατάσταση των καλωδιώσεων μπορεί να γίνει και επειδή απαιτείται μεγαλύτερη ισχύς στο σπίτι λόγω νέων αναγκών. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει τα καλώδια να αντικατασταθούν με νέα μεγαλύτερης διατομής, ή να προστεθούν νέες γραμμές και να πραγματοποιηθεί επαύξηση του ηλεκτρικού φορτίου, που μπορεί να διανείμει ο ηλεκτρολογικός πίνακας.

Αλλαγή διακοπτών και πριζών

αλλαγη διακοπτών

Η αντικατάσταση των παλιών διακοπτών και πριζών δεν είναι μόνο ζήτημα αισθητικής φύσης, ώστε οι νέες προσθήκες να ταιριάζουν με το συνολικό στυλ του σπιτιού, αλλά και ζήτημα λειτουργικότητας και άνεσης στο σπίτι. Διότι προφανώς άλλες ανάγκες υπήρχαν πριν 20-40 χρόνια και άλλες τώρα.

Έτσι, σε μια ανακαίνιση ο ηλεκτρολόγος μπορεί να τοποθετήσει νέες πρίζες για ρεύμα, αλλά και τηλέφωνο και τηλεόραση σε κομβικά σημεία του σπιτιού σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εκπονήσει. Επιπλέον, υπάρχουν και διάφοροι τύποι διακοπτών, όπως οι διακόπτες dimmer, που ανταποκρίνονται καλύτερα στις σύγχρονες ανάγκες για εξοικονόμηση ενέργειας.

Αυτοματισμοί

αυτοματισμοί

Με την ηλεκτρολογική ανακαίνιση είναι δυνατόν να τοποθετηθούν και διαφόρων τύπων αυτοματισμοί στο σπίτι, έτσι ώστε να απολαμβάνετε την εξελιγμένη εμπειρία του smart home. Το smart home είναι η τεχνολογία, η οποία δίνει τη δυνατότητα ελέγχου σε βασικές λειτουργίες του σπιτιού μας μέσα από το κινητό, το tablet ή τον υπολογιστή μας. Έτσι, μπορούμε να ρυθμίσουμε τον φωτισμό ή τη θέρμανση του σπιτιού από οποιοδήποτε σημείο και αν βρισκόμαστε, επενδύοντας στην ασφάλεια, την άνεση αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Στη Best Service διαθέτουμε τα κατάλληλα εργαλεία και την εμπειρία, για την ανακαίνιση της ηλεκτρολογικής εγκαταστάσης του κτιρίου σας. Επικοινωνήστε μαζί μας, για να μάθετε περισσότερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού