fbpx

Ανακαίνιση εξοχικού: Τι θα πρέπει να προσέξετε

Το να έχει κανείς ένα εξοχικό έχει πολλά οφέλη. Όχι μόνο επιτρέπει τη διαμονή σε μια περιοχή που σας αρέσει να πηγαίνετε την περίοδο των διακοπών σας, αλλά μπορεί να σας προσφέρει και ένα επιπλέον εισόδημα σε περίπτωση που αποφασίσετε να το νοικιάσετε. 

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω μερικές συμβουλές για μια επιτυχημένη ανακαίνιση εξοχικού, έτσι ώστε να μετατραπεί σε έναν όμορφο και άνετο χώρο.

Δημιουργία ανοιχτών χώρων

μεγάλες μπαλκονόπορτες

Μια τάση που παρατηρείται στα μοντέρνα εξοχικά είναι οι ανοιχτοί χώροι, με αποτέλεσμα την ενίσχυση του φωτισμού τους. Σημαντικός βοηθός στην προσπάθεια αυτή δεν είναι άλλος από τη δημιουργία μεγάλων παραθύρων και μπαλκονοπορτών, στον βαθμό που είναι εφικτό. Έτσι, θα μπορέσετε να δημιουργήσετε έναν φωτεινό χώρο, ο οποίος θα ενισχύει το αίσθημα της χαλάρωσης σας.

Φροντίδα των τοιχωμάτων και του δαπέδου

πλακάκι εσωτερικού χώρου

Στη συνέχεια, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα τοιχώματα και το δάπεδο. Όπου και να βρίσκεται το εξοχικό σας, είτε σε κάποια παραθαλάσσια περιοχή, είτε στο βουνό, θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι τα τοιχώματα είναι ανθεκτικά. Επιλέξτε χρώματα τόσο για τους εσωτερικούς, όσο και για τους εξωτερικούς χώρους, τα οποία δεν απαιτούν μεγάλο βαθμό συντήρησης. Όσον αφορά το δάπεδο, επιλέξτε κάποιο υλικό, όπως για παράδειγμα το πλακάκι το οποίο δεν εμφανίζει εύκολα φθορά.

Έλεγχος ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων

έλεγχος ηλεκτρολογικής εγκατάστασης

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για μια επιτυχημένη ανακαίνιση είναι ο έλεγχος στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, καθώς και στις υδραυλικές. Ο έλεγχος αυτός θα εξασφαλίσει την καλή λειτουργία της εγκατάστασης,  θα ανιχνεύσει πιθανές φθορές, ενώ την ίδια στιγμή θα υποδείξει αν υπάρχει η ανάγκη για κατασκευή νέας. Με τον τρόπο αυτό, θα αποφευχθεί η εμφάνιση βλαβών στο μέλλον, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν πολλά έξοδα και ταλαιπωρία.

Σχετικό άρθρο: Μήπως πρέπει να ανακαινίσετε τα ηλεκτρολογικά σας;

Ανακαίνιση κουζίνας

εργασίες ανακαίνισης κουζίνας

Ένας βασικός στόχος του εξοχικού είναι η δημιουργία ενός χώρου που προσφέρει άνεση. Μια ανακαινισμένη κουζίνα, με σύγχρονες εγκαταστάσεις και την ενίσχυση αποθηκευτικών χώρων θα σας βοηθήσει στην άνετη προετοιμασία των γευμάτων για εσάς και τους γύρω σας. Επιπλέον, αν σκοπεύετε να νοικιάσετε τον χώρο σας, η ανακαίνιση της κουζίνας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Οι επισκέπτες ίσως ενδιαφέρονται για το μαγείρεμα την περίοδο των διακοπών τους. Την ίδια στιγμή, ένας ανακαινισμένος χώρος τραβά πιο εύκολα τα βλέμματα.

Ανακαίνιση μπάνιου

Το εξοχικό αποτελεί έναν χώρο χαλάρωσης. Ένα μπάνιο που παραπέμπει σε σπα θα ενισχύσει τη διάθεση των διακοπών. Ίσως επιθυμείτε αισθητική αναβάθμιση, όπως για παράδειγμα την αλλαγή των επίπλων, ή να επιθυμείτε και λειτουργικές αλλαγές, όπως την αντικατάσταση μπανιέρας με ντουζιέρα, ή ακόμη και την προσθήκη ενός ακόμη μπάνιου.

Προσθήκη νέου δωματίου

νέο παιδικό δωμάτιο

Το εξοχικό σας θα πρέπει να αντανακλά τις ανάγκες και τον τρόπο καθημερινότητας της οικογένειας σας, στοιχεία τα οποία αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Μπορεί το ένα ή τα δύο υπνοδωμάτια να ήταν αρκετά στο παρελθόν. Πλέον, μπορεί τα μέλη της οικογένειας να είναι περισσότερα, ή να απολαμβάνετε τις διακοπές σας παρέα με φίλους. Όποια και να είναι η αιτία, η προσθήκη ενός δωματίου θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεστε τον χώρο.

Σχετικό άρθρο: Συχνές ερωτήσεις πριν την Ανακαίνιση σπιτιού

Ανανέωση εξωτερικών χώρων

εργασίες εξωτερικού χώρου

Αρκετά συχνά παρατηρείται να αναβαθμίζεται μια εξοχική κατοικία στο εσωτερικό τμήμα της, αλλά να μην ανανεώνεται στο εξωτερικό. Ωστόσο, ιδιαίτερα στην επαρχία, οι εξωτερικοί χώροι απαιτούν προσοχή, διότι καταπονούνται σε μεγάλο βαθμό, ιδιαίτερα την περίοδο του χειμώνα. Εργασίες που μπορείτε να πραγματοποιήσετε περιλαμβάνουν αλλαγές στην περίφραξη, την τοποθέτηση νέων σκιάστρων, την αντικατάσταση κουφωμάτων, ακόμη και την τοποθέτηση συναγερμού. Σε περίπτωση που έχετε μεγάλη βεράντα ή κήπο, μπορείτε να προσθέσετε και πέργκολες.

Τοποθέτηση smart τεχνολογίας

smarthome λειτουργίες

Η τεχνολογία μπορεί να διευκολύνει τη ζωή μας ακόμη και στις διακοπές. Η τηλεόραση και το γρήγορο wi-fi αποτελούν απαραίτητα στοιχεία, ακόμη και για το εξοχικό. Μια ακόμη επιλογή είναι η προσθήκη smart τεχνολογίας, μέσα από την οποία θα μπορείτε να διαχειρίζεστε τις ηλεκτρικές συσκευές και την ηλεκτρική σας εγκατάσταση όπου κι αν βρίσκεστε. Επιπλέον, μην παραλείψετε να επιλέξετε συσκευές, όπως κλιματιστικά, ή πλυντήριο τα οποία είναι eco-friendly  και εύκολα ως προς τη χρήση.

Διαβάστε επίσης: Smart home: Τι είναι & πώς μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας

Επιλογή επίπλων

κατάστημα με έπιπλα

Όταν έρθει η ώρα της επιλογής των επίπλων του εξοχικού σας, είναι σημαντικό να έχετε στο νου σας ότι δεν πρόκειται για τα έπιπλα της βασικής σας κατοικίας. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο να προχωρήσετε στην αγορά ενός μεγάλου αριθμού επίπλων. Βασικό μέλημα σας δεν είναι άλλο από την λειτουργικότητα. Μπορείτε να μεταφέρετε κάποια από τα έπιπλα που έχετε ήδη στο σπίτι σας και να επιλέξετε νέα για την βασική σας κατοικία.

Προσθήκη χώρων ψυγαγωγίας ή χαλάρωσης

Το εξοχικό είναι ειδικά σχεδιασμένο για να προσφέρει χαλάρωση, άνεση και ξεκούραση στους επισκέπτες του. Είναι ο χώρος όπου μπορείτε να αφήσετε για λίγο τις έγνοιες της καθημερινότητας. Έτσι, μπορείτε να προσθέσετε στοιχεία τα οποία θα προσφέρουν τη διασκέδαση και την άνεση που αναζητάτε. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε:

  • Game room
  • Επιπλωμένο υπόγειο/σοφίτα
  • Κελάρι
  • Χώρο για γυμναστήριο
  • Πισίνα
  • Τζακούζι

 

Σκεφτείτε τις δραστηριότητες που μπορεί να απολαμβάνετε με την οικογένεια σας κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, και συμπεριλάβετε τα στα σχέδια της ανανέωσης του χώρου σας.

Τι θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας πριν την ανακαίνιση;

υπολογισμός budget

Πριν προχωρήσετε στην έναρξη των εργασιών και την αγορά των επίπλων, υπάρχουν μερικά στοιχεία που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας. Ανάμεσα σε αυτά ανήκουν:

  • Ο προϋπολογισμός της ανακαίνισης
  • Η επιλογή ποιοτικών και ανθεκτικών υλικών
  • Οι προτιμήσεις και τις συνήθειες σας κατά τη διάρκεια των διακοπών
  • Πιθανοί καλεσμένοι που θα θέλατε να φιλοξενήσετε 

Όποιο και να είναι το όραμα για την μεταμόρφωση του εξοχικού σας, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να το φέρετε στην πραγματικότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού