fbpx

Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων

 1. Αρχική
 2. Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων

2 στα 3 κτίρια στην Ελλάδα, βρίσκονται στην ενεργειακή κλάση Ε έως Η. Η λειτουργία τους συνεπάγεται υπερβολικά κόστη κατανάλωσης, μεγάλες απώλειες ενέργειας και αρνητικές επιπτώσεις στον πλανήτη, όπως υπερβολική κατανάλωση πόρων, εκπομπές επιβλαβών ουσιών όπως είναι τα διοξείδια του άνθρακα και τα οξείδια του αζώτου κ.α.

Για τα νέα κτίρια, αξίζει να γνωρίζετε, πως ο Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ) υπαγορεύει πως τα κτίρια που κατασκευάζονται ή ανακαινίζονται ριζικά μετά την 1/1/2021, πρέπει να είναι κτίρια σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης (Α+).

Στην Best Service, θεωρούμε απαραίτητη την ενεργειακή αναβάθμιση ενός κτιρίου, αφού αυτή εξασφαλίζει την οικολογική λειτουργία του, αλλά και την σταδιακή μείωση σε λειτουργικά κόστη.

Δείτε 8 “πράσινες” τεχνολογίες για τον χώρο σας

Έχοντας την απαραίτητη τεχνογνωσία, αλλά και την εμπειρία στην επίτευξη ενεργειακών στόχων, παρέχουμε όλες τις ανάλογες υπηρεσίες, είτε αυτές αφορούν την ενεργειακή μελέτη ενός νέου κτιρίου, είτε την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, που ήδη υφίστανται.

Ακόμη, πραγματοποιούμε Ενεργειακή Επιθεώρηση σε νεόδμητα ή ριζικά ανακαινιζόμενα κτίρια, που πρόκειται να πωληθούν ή να ενοικιαστούν, και την έκδοση του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης.

Συγκεκριμένα αναλαμβάνουμε:

Ενεργειακό σχεδιασμό για την έκδοση οικοδομικών αδειών
Ενεργειακό σχεδιασμό για την έκδοση οικοδομικών αδειών
Ενεργειακό σχεδιασμό για την έκδοση οικοδομικών αδειών
Φροντίστε για τις απαραίτητες εργασίες που θα δομήσουν ένα κτήριο ενεργειακά αποδοτικό
Ενεργειακή Επιθεώρηση
Ενεργειακή Επιθεώρηση
Ενεργειακή Επιθεώρηση
Έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης και Προτάσεις Αναβάθμισης
Σύνταξη Προσφορών
Σύνταξη Προσφορών
Σύνταξη Προσφορών
Προτείνουμε τις απαραίτητες εργασίες αναβάθμισης, με πλήρες κοστολόγιο
Εκτέλεση Εργασιών
Εκτέλεση Εργασιών
Εκτέλεση Εργασιών
Η ομάδα μας εκτελεί όλες τις απαραίτητες εργασίες υπό την επίβλεψη μηχανολόγου μηχανικού

Ενεργειακή Μελέτη

Η ενεργειακή μελέτη είναι μέρος του συνόλου των μελετών που πρέπει να εκπονηθούν, για την εκπόνηση της οικοδομικής άδειας.

Η οικοδομική άδεια αφορά την εκπόνηση των ηλεκτρομηχανολογικών αδειών, αλλά και στατικών- αρχιτεκτονικών μελετών, για νέα ή ριζικά ανακαινιζόμενα κτίρια, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Η εμπειρία μας σε τέτοιου είδους έργα, αλλά και οι γνώσεις μας για τις σύγχρονες ανάγκες, μας καθιστούν ιδανικούς συνεργάτες, από το Α έως το Ω.

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων

Ακόμη και αν το κτίριο είναι αρκετά παλιό, υπάρχει τρόπος να αλλάξετε την ενεργειακή του απόδοση με κάποιες πολύ σημαντικές κινήσεις.

Οι κινήσεις αυτές μπορεί να είναι αναβάθμιση σε:

 • Ηλεκτρολογική Εγκατάσταση
 • Εγκατάσταση Κλιματισμού (Ψύξης & Θέρμανσης)
 • Συστήματα Ζεστού Νερού
 • Ψυκτική Εγκατάσταση
 • Οικιακό Εξοπλισμό
 • Επαγγελματικό Εξοπλισμό

Δείτε πώς το Smart Home μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας

Στη Best Service, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις των κτιρίων.

Bonus: Μην ξεχνάτε την επιδότηση ενεργειακής αναβάθμισης με το πρόγραμμα “Εξοικονομώ” που τρέχει πολύ συχνά. Στην Best Service, γνωρίζουμε πολύ καλά τις προϋποθέσεις και τις ανάγκες του προγράμματος και είμαστε δίπλα σας για τον λεπτομερή και ακριβή σχεδιασμό της συμμετοχής σας στην επιδότηση.

Ενεργειακή Επιθεώρηση

Η ενεργειακή επιθεώρηση ενός κτιρίου, ίσως είναι πιο σημαντική απ’ όσο νομίζετε και κάποιες φορές είναι μάλιστα απαραίτητη, ενώ γίνεται με σκοπό να πληροφορήσει για την ετήσια κατανάλωση ενέργειας ενός οικιακού ή επαγγελματικού κτιριακού χώρου.

Αποτέλεσμα της Ενεργειακής Επιθεώρησης είναι το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ), ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την ενεργειακή εκτίμηση και αναβάθμιση ενός κτιρίου.

Πότε όμως χρειάζεστε το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης;

Το ΠΕΑ είναι απαραίτητη προυπόθεση όταν:

 • Ολοκληρώνεται η κατασκευή ενός κτιρίου από την αρχή
 • Ολοκληρώνεται η ριζική ανακαίνιση ενός κτιρίου
 • Θέλετε να πουλήσετε έναν κτιριακό χώρο
 • Θέλετε να μισθώσετε έναν οικιακό χώρο σε ενοικιαστή
 • Θέλετε να κάνετε αίτηση στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ”

Η κατανάλωση ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας, σχετίζεται με το κόστος λειτουργίας του κτιριακού χώρου και εκφράζεται σε kWh/του επιθεωρούμενου κτιρίου. Επομένως, ένα κτίριο υψηλότερης ενεργειακής κατηγορίας καταναλώνει λιγότερη ενέργεια κατά την ετήσια λειτουργία του και κατατάσσεται αντίστοιχα σε υψηλότερη ενεργειακή κλάση. Η ετήσια κατανάλωση ενέργειας έχει να κάνει με 3 βασικούς παράγοντες:

 1. Με την πηγή από όπου προέρχεται (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ορυκτά καύσιμα, ηλιακή ενέργεια κ.α.)
 2. Με την αξιοποίησή της (θέρμανση, ψύξη, παραγωγή ζεστού νερού κ.α.)
 3. Με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (kg/CO2)

Το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης είναι εξαιρετικά χρήσιμο στο να προτείνει νέους τρόπους ενεργειακής αναβάθμισης ενός κτιρίου, συνεπώς και της απόδοσής του, οδηγώντας σε συγκεκριμένες εργασίες όπου χρειάζεται να προβείτε.

Στην Best Service, έχοντας την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία στη διάγνωση και βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης ενός κτιρίου, αναλαμβάνουμε από την αρχή μέχρι τις εργασίες μελέτης νέων κτιρίων, και επιθεώρησης ή αναβάθμισης των υφιστάμενων κτιρίων.

Θεωρούμε πως έτσι συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, και του πλανήτη, αλλά καιση μείωση του κόστους λειτουργίας του κτιρίου σας. Χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα και αποτελεσματικά εργαλεία, διαμορφώνουμε μαζί σας τον κτιριακό χάρτη της χώρας μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας, για να βρούμε τη λύση στις ανάγκες σας!

Είπαν για εμάς

Μενού