fbpx

Καινούργια υδραυλική εγκατάσταση: Τι περιλαμβάνει & τι να προσέξετε

 

Το να εγκαταστήσει κανείς στο σπίτι του καινούργια υδραυλική εγκατάσταση αποτελεί μια σύνθετη εργασία, την οποία πολλοί αναβάλλουν. Έτσι, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ναι μεν γίνεται ανακαίνιση σπιτιού, όμως παραμένουν τα παλιά υδραυλικά.

ti-perilamvanei-i-kainouria-ydrauliki-egkatastasi

Το πρόβλημα είναι ότι μια παλιά υδραυλική εγκατάσταση είναι μαθηματικά βέβαιο ότι σε κάποια φάση θα εμφανίσει βλάβη. Και τότε θα είναι πολύ πιο δύσκολο να επιδιορθωθεί. Γι’ αυτό το λόγο, είναι πολύ σημαντικό η ανακαίνιση του σπιτιού να περιλαμβάνει και την αλλαγή στις σωληνώσεις και ό,τι άλλο απαιτείται.

Ας δούμε παρακάτω πιο αναλυτικά τι πρέπει να προσέξετε σε αυτή τη διαδικασία.

Πότε χρειάζομαι καινούργια υδραυλική εγκατάσταση;

Τα σημάδια που θα σας κάνουν να καταλάβετε ότι υπάρχει πρόβλημα με τα υδραυλικά του σπιτιού είναι τα εξής:

  • Το νερό είναι βρόμικο: Το νερό της βρύσης στην κουζίνα ή στο μπάνιο έχει καφέ απόχρωση ή μυρίζει.
  • Έχει μαζευτεί υγρασία ή μούχλα στον τοίχο: Ακόμα και το πιο μικρό σημείο μπορεί να φανερώνει εκτεταμένη βλάβη.
  • Στάζει νερό στο διαμέρισμά σας ή στον κάτω όροφο: Σε αυτή την περίπτωση κάποιος σωλήνας έχει τρυπήσει και υπάρχει διαρροή νερού.

Πρόκειται για πολύ σοβαρές καταστάσεις που μπορεί να δημιουργήσουν χρόνια προβλήματα υγείας. Η υγρασία στο σπίτι συνδέεται με αναπνευστικά προβλήματα στα παιδιά αλλά και λοιμώξεις, ενώ το βρόμικο νερό περιέχει βαρέα μέταλλα που επιβαρύνουν σημαντικά τον οργανισμό.

Τι περιλαμβάνει η καινούργια υδραυλική εγκατάσταση;

ydrauliki-egkatastasi

plumber tools and equipment in a bathroom, plumbing repair service, assemble and install concept

Την εργασία της αντικατάστασης της υδραυλικής εγκατάστασης θα πρέπει να αναλάβουν μηχανικοί με μεγάλη εμπειρία, διότι οποιοδήποτε λάθος θα βγάλει στο μέλλον εκτεταμένες ζημιές. Είναι πολύ βασικό να γίνει αρχικά μελέτη υδραυλικών εγκαταστάσεων, έτσι ώστε να σχεδιαστεί από την αρχή το έργο και να υπολογιστούν με ακρίβεια τα πάντα. Το υπολογιστικό περιβάλλον BIM είναι το πλέον αξιόπιστο σε αυτή τη διαδικασία. Αυτό θα σας βοηθήσει να γνωρίζετε με λεπτομέρεια και το budget και το χρονοδιάγραμμα της ανακαίνισης.

Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης και την εκπόνηση αρχιτεκτονικού σχεδιασμού (εφόσον χρειάζεται), ακολουθούν οι κυρίως εργασίες. Τα στάδια της τοποθέτησης καινούριας υδραυλικής εγκατάστασης περιλαμβάνουν:

  • Αποξήλωση των παλιών ειδών υγιεινής σε κουζίνα και μπάνιο (νεροχύτης, νιπτήρας, μπάνιο, τουαλέτα κλπ)
  • Αφαίρεση των παλιών σωληνώσεων ύδρευσης και αποχέτευσης και αντικατάστασή τους με καινούριες, οι οποίες είναι κατασκευασμένες από σύγχρονα υλικά που εγγυώνται την τεράστια αντοχή τους αλλά και την αθόρυβη ροή του νερού.
  • Τοποθέτηση των νέων ειδών υγιεινής στο βέλτιστο σημείο σύμφωνα με τη μελέτη που έχει γίνει.

Αυτές είναι οι βασικές εργασίες κατά την υδραυλική εγκατάσταση, όμως μπορούν να γίνουν κι άλλες για τον σχεδιασμό ενός λειτουργικού και ενεργειακά αποδοτικού σπιτιού. Η εγκατάσταση θέρμανσης και η ανανέωση του συστήματος κλιματισμού αποτελούν παρεμβάσεις με άμεση απόδοση στην αρχική επένδυση.

Οι έμπειροι μηχανικοί και τεχνικοί της Best Service διαθέτουν πολυετή πείρα και υψηλή τεχνογνωσία στη μελέτη, κατασκευή και συντήρηση υδραυλικών εγκαταστάσεων με έμφαση στον άριστο σχεδιασμό και στη χρήση προηγμένου εξοπλισμού. Επικοινωνήστε μαζί μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού