fbpx

Υγρασία στο σπίτι: Πώς θα την αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά

 

Η υγρασία στο σπίτι είναι ίσως ένα από τα χειρότερα προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε. Συμβαίνει συχνά σε παλιά σπίτια για διάφορους λόγους και η εξάλειψή της δεν είναι πάντα τόσο εύκολη. Αν, όμως, αναλογιστεί κανείς τα σοβαρά προβλήματα υγείας που μπορεί να δημιουργήσει η υγρασία, αντιλαμβάνεται γιατί πρέπει να επιδιορθωθεί άμεσα.

pos-tha-antimetwpisete-tin-ygrasia-apotelesmatika-sto-spiti

Φυσικά, δεν μιλάμε για την υγρασία που συσσωρεύεται στο σπίτι λόγω του χειμώνα και γενικά της υψηλής υγρασίας στην ατμόσφαιρα. Αυτό είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο που μπορεί να βελτιωθεί με καλό αερισμό του σπιτιού.

Η υγρασία, όμως, που συσσωρεύεται στα τζάμια των παραθύρων ή ακόμα χειρότερα στους τοίχους και το ταβάνι φανερώνει μεγάλο πρόβλημα στο σπίτι. Συνήθως, ο νούμερο ένα υπεύθυνος για τέτοιου επιπέδου υγρασία είναι η παλιά υδραυλική εγκατάσταση ή/και τα παλιά κουφώματα και η έλλειψη μόνωσης στο σπίτι.

Ας δούμε παρακάτω αναλυτικά τι μπορείτε να κάνετε, για να διώξετε μια για πάντα την υγρασία από το σπίτι σας.

Επισκευή υδραυλικής εγκατάστασης

Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, για τη συσσώρευση υγρασίας ευθύνεται κάποια βλάβη στις παλιές σωληνώσεις. Έτσι, υπάρχει διαρροή που συσσωρεύει νερό κάτω από τους τοίχους, με αποτέλεσμα την εμφάνιση υγρασίας ή ακόμα και μούχλας.

Πολλοί ιδιοκτήτες παλιών σπιτιών θεωρούν ότι αποκλείεται να έχει σπάσει κάποιος σωλήνας, γιατί θα το είχαν καταλάβει. Όμως, συχνά, η βλάβη είναι μικρή, οπότε το νερό διαρρέει λίγο λίγο και δεν γίνεται μεγάλη ζημιά που θα ήταν αμέσως φανερή.

Η καινούργια υδραυλική εγκατάσταση περιλαμβάνει καινούριες, ανθεκτικές σωληνώσεις που θωρακίζουν το σπίτι απέναντι στην υγρασία και εγγυώνται την υγιεινή ατμόσφαιρα για δεκαετίες. Βεβαίως, η βλάβη δεν είναι πάντα τόσο σοβαρή. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να γίνει επισκευή της υδραυλικής εγκατάστασης, ώστε να σταματήσει η διαρροή. Η συντήρηση της υδραυλικής εγκατάστασης ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι κομβικής σημασίας, για να μην έχετε πρόβλημα κάποια στιγμή στο μέλλον.

Θερμομόνωση και υγρομόνωση

Αν η υγρασία συσσωρεύεται στο ταβάνι σε ρετιρέ και μονοκατοικίες, τότε φταίει το γεγονός ότι δεν υπάρχει υγρομόνωση ή αυτή έχει παλιώσει και φθαρεί. Σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται ανανέωση της υγρομόνωσης, η οποία μπορεί να συνδυαστεί και με θερμομόνωση στους τοίχους του σπιτιού.

Σε πολύ υγρά και κρύα κλίματα, η εξωτερική μόνωση των τοίχων σε συνδυασμό με ενεργειακά κουφώματα είναι η μόνη λύση, για να μην εισέρχεται η υγρασία στο σπίτι. Τέτοιο είδους παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν ενεργειακά το σπίτι επιδοτούνται από προγράμματα τύπου «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» που είναι μια εξαιρετική ευκαιρία όχι μόνο να εξαλείψετε την υγρασία αλλά και να μειώσετε θεαματικά το κόστος θέρμανσης του σπιτιού.

Χρήση του κλιματισμού με σωστό τρόπο

ygrasia-afigransi

Αν το σπίτι δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, τότε η περίσσεια υγρασία μπορεί να απομακρυνθεί με τη λειτουργία αφύγρανσης του κλιματιστικού. Πρόκειται για μια πολύ οικονομική λειτουργία του κλιματιστικού συστήματος σε οποιοδήποτε κτίριο, οπότε δεν χρειάζεται καν να αγοράσετε αφυγραντήρα.

Η λειτουργία αφύγρανσης είναι πολύ αποδοτική και στην περίπτωση σοβαρής υγρασίας μέσα στο σπίτι, αφού κάνετε τις απαραίτητες παρεμβάσεις. Αφού, λοιπόν, επισκευάσετε ή ανανεώσετε την υδραυλική εγκατάσταση ή/και αναβαθμίσετε τη μόνωση, καλό είναι να λειτουργήσετε την αφύγρανση, ώστε να απομακρυνθεί η υγρασία από το σπίτι σύντομα και να μη δημιουργηθούν και άλλες ζημιές.

 

Επικοινωνήστε με τη Best Service, για να σας βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση της υγρασίας στο σπίτι σας και να επωφεληθείτε από την άριστη ποιότητα και την αξιοπιστία των υπηρεσιών μας χάρη στην πολυετή εμπειρία μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού