fbpx

Οι κυριότερες εργασίες ανακαίνισης σπιτιού

Όταν κανείς ανακαινίζει το σπίτι του, είναι λογικό να επιθυμεί να κάνει διάφορες εργασίες που θα το αναβαθμίσουν τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά. Μάλιστα, από πολλούς δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική πλευρά με αλλαγή των πλακιδίων, των δαπέδων, του χρώματος των τοίχων και των επίπλων.

Όχι πως και αυτά δεν είναι σημαντικά, αφού όλοι θέλουμε το σπίτι μας να αντιπροσωπεύει το γούστο μας και να μας κάνει να νιώθουμε όμορφα μέσα σε αυτό. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές ακόμα παρεμβάσεις που μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητά μας, να την κάνουν πιο άνετη, αλλά και να μας γλιτώσουν από σημαντικές δαπάνες.

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, παρακάτω τις κυριότερες εργασίες για μια επιτυχημένη ανακαίνιση σπιτιού, για να δώσετε νέα πνοή στον χώρο σας και ταυτόχρονα να μειώσετε σημαντικά τις δυσλειτουργίες, τους κινδύνους και τα μηνιαία έξοδα για αυτόν.

Ανακαίνιση ηλεκτρολογικής εγκατάστασης

Αυτό αφορά κυρίως τα παλαιότερα σπίτια και είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα ασφαλείας. Είναι σημαντικό ο ηλεκτρολόγος να ελέγξει την ηλεκτρολογική εγκατάσταση και να διαπιστώσει αν υπάρχουν φθορές στα καλώδια που απαιτούν αλλαγή. Επίσης, σε πολλά παλιά κτίσματα η γείωση είναι ελλιπής, οπότε πρέπει να προστεθεί, ενώ φυσικά στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτείται η αλλαγή του ηλεκτρολογικού πίνακα. Αυτό συνήθως συμβαίνει αν ο πίνακας δεν έχει ρελέ βραχυκυκλώματος ή αν οι γραμμές του δεν επαρκούν για τις αυξημένες ανάγκες ενός σύγχρονου νοικοκυριού.

Ανακαίνιση υδραυλικής εγκατάστασης

Στην ίδια λογική, καλό είναι να ελέγχεται και η υδραυλική εγκατάσταση, ιδιαίτερα σε παλιά κτίρια. Συχνά παρατηρείται διάβρωση των σωλήνων που προκαλούν διαρροές, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές στον χώρο. Παράλληλα, επηρεάζουν και την ποιότητα του πόσιμου νερού. Συνεπώς, η αποκατάσταση αυτών των βλαβών είναι βασική για την ορθή λειτουργία του σπιτιού σε βάθος χρόνου.

Smart home

ανακαίνιση σπιτιού smarthome

Το smart home είναι η τεχνολογία, η οποία μας επιτρέπει να ελέγχουμε βασικές λειτουργίες των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων του σπιτιού μας μέσα από το κινητό, το tablet ή τον υπολογιστή μας. Έτσι, μπορούμε να ρυθμίσουμε τον φωτισμό ή τη θέρμανση του σπιτιού χωρίς να είμαστε εκεί, ώστε να απολαμβάνουμε συνεχώς τις καλύτερες συνθήκες για εμάς και την οικογένειά μας.

Δεν πρόκειται για μία παρέμβαση που έχει ως μοναδικό στόχο την ευκολία στην καθημερινότητα, αν και αυτό αδιαμφισβήτητα είναι κάτι πολύ ελκυστικό. Είναι επιπλέον ένας εξαιρετικός τρόπος για ενεργειακή εξοικονόμηση με τη σωστή χρήση του συστήματος θέρμανσης και ψύξης, του φωτισμού και των ηλεκτρικών συσκευών. Μάλιστα, υπάρχουν στην αγορά ολοένα και περισσότερες λύσεις που σας επιτρέπουν να αποκτήσετε κι εσείς ένα «έξυπνο σπίτι» χωρίς πολλά μερεμέτια και σε προσιτές τιμές.

Ενεργειακή αναβάθμιση

εγκατάσταση φωτοβολταϊκών

Πρόκειται για ένα σύνολο παρεμβάσεων, οι οποίες μάλιστα αρκετές φορές επιδοτούνται, αφού συμβάλλουν στη μείωση της ενεργειακής δαπάνης, την κατανάλωση σημαντικά χαμηλότερης ενέργειας και συνεπώς την προστασία του περιβάλλοντος.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει πολλές παρεμβάσεις σε διάφορους τομείς, όπως:

Στη Best Service διαθέτουμε εμπειρία στην αναβάθμιση των κτιρίων για τη βελτίωση της άνεσης, της ασφάλειας και της ενεργειακής απόδοσης τους, κάτι που συνεπάγεται λιγότερα έξοδα σε καθημερινό επίπεδο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού